Gastmusici Orgelzaal Booy

Urker mannen kwartet

In oktober van 2010 werd het Urker Mannenkwartet opgericht. Vier enthousiaste Urker vrienden; Jan Loosman – 1e tenor, Johan Baarssen – 2e tenor, Klaas Pasterkamp – bariton en Bert van Slooten – bas. Zij begonnen onder leiding van Roelof Elsinga als groepje voor een cd-opname van Alice Baarssen. Dit klikte zo goed dat zij de handen ineen sloegen en Gerwin van der Plaats benaderde als dirigent en begeleider. In december vorig jaar vonden een 3-tal uitvoeringen plaats in Staphorst, Harskamp en Nunspeet. Deze laatste uitvoering baarde zoveel opzien dat de basis voor het jonge kwartet was gelegd.

De leden van het kwartet hebben veel ervaring opgedaan als solisten bij onder andere het Urker Mannenkoor “Hallelujah” en het Urker visserskoor “Crescendo”. Daarnaast volgen zij zangles bij Marjo van Someren te Kampen. Een bijzondere hulp en stimulans voor het kwartet is de samenwerking en vriendschap met een andere bekende Urker solist; Piet Baarssen. Zijn adviezen en hulpvaardigheid zijn van onschatbare waarde.

Inmiddels vond er in februari een medewerking plaats in Stadskanaal waar het koor diepe indruk maakte op de aanwezigen dat ze daarop gelijk voor het volgende jaar werden vastgelegd. Tevens staan er voor dit jaar vele concerten op de agenda waaronder in Eernewoude, Nunspeet, Middelburg en ‘s Gravenzande en zal er in juli een cd worden opgenomen. Aan deze cd zullen o.a. Piet en Alice Baarssen en Marco den Toom hun medewerking verlenen. Deze opnamen zullen plaatsvinden in de schitterende Martinikerk te Bolsward met haar beroemde Hinsz-orgel.

Bron: urkermannenkwartet.nl | Website Urkermannenkwartet