André Knevel

André Knevel

De organist, Andre Knevel, is geboren in Bussum, Nederland. Reeds op zeer jonge leeftijd voelde hij zich tot het orgel aangetrokken. Toen hij 8 jaar oud was kreeg hij zijn eerste orgel en pianolessen.Zijn leraren waren o.a. dr. J.A.M.van Stokkum,Rutger van Mazijk en Willem Hendrik Zwart.Andre Knevel gaf zijn eerste officiale orgelconcert toen hij 19 jaar oud was.

Korte tijd later werd hij als organist benoemd in de Gereformeerde Gemeente in Hilversum.Op uitnodiging bespeelde hij diverse Franse orgels o.a. in de Cathedraal St.Eustache ,Cathedraal Sacre-Coeur,en de Cathedraal in Sens. In 1975 emigreerde Andre Knevel naar Canada,waar hij in St.Catharines Ontario,zijn onderkomen heeft..Tevens is hij ter plaatse kerkorganist.

Andre Knevel heeft zijn orgelstudie afgerond voor het behalen van orgeldiploma B.Zijn leraar was Dr. John Tuttle,orgeldocent verbonden aan de Royal Conservatory in Toronto.Andre Knevel maakt vele concertreizen door Canada,Amerika Israel en Europa, en Zuid Afrika..Als  veel gevraagd organist is hij jaarlijks op zomertournee in Nederland,alsmede Duitsland voor het geven van 30 tot 40 orgelconcerten.

Dit jaar hoopt hij ook op uitnodiging concerten te geven in een paar Cathedralen in Bucharest en Timosoare Romania, alsmede in Polen en Czech Republic. Andre staat bekend voor zijn improvisatie talent, en hij is voortreffelijk in het vertolken van “ de Grote Meesters” Door zijn muzikale begaafdheid is Andre een begrip op de Europese en Noord Amerikaanse orgelbank geworden Voorts is Andre Knevel een veel gevraagd organist voor het begeleiden van koren en solisten.o.a.met de bekende Panfluitiste Liselotte Rokyta. Ook schrijft hij muziek voor orgel (Ambitus-serie) en (Cantique).

Andre heeft inmiddels een groot getale C.D’s op zijn naam staan. Op deze manier hoopt hij zijn gaven en talenten voor muziek te delen met zijn publiek,Maar bovenal is het zijn wens dat het moge zijn tot lof en eer van God. In 2010 werd zijn 40 jarige concert organisten jubileum herdacht.

Voor verdere informatie kunt u gaan naar (www.andreknevel .com)