Bert Elbertsen

Bert ElbertsenBert Elbertsen werd in 1967 geboren te Lunteren (Gemeente Ede).

Al op jonge leeftijd bleek dat hij over muzikale gaven beschikte. Zijn eerste orgellessen kreeg hij in 1978 van dhr. N.L. Poorter via de Streekmuziekschool te Harderwijk. Al in 1982 gaf hij zijn eerste concert op het orgel in de Oude Kerk van Ede.

In 1987 begon Bert met zijn studie aan het Conservatorium te Utrecht met orgel als hoofdvak en piano als bijvak. Daar studeerde hij achtereenvolgens bij Theo Teunissen, Kees van Houten en Jan Raas. Bij laatstgenoemde studeerde hij in 1994 af.

In 1987 werd Bert ook benoemd tot vaste organist in de Nieuwe Kerk te Ermelo, waarbij hij een mooi romantisch Pels-orgel uit 1939 tot zijn beschikking kreeg.

Tevens is Bert als (vaste) organist verbonden aan diverse koren, waarvan o.a. de Verenigde Veluwse Koren, het Christelijk Mannenkoor Fontanus te Putten, het Ermelo’s Mannenkoor, Interkerkelijk koor Solution te Ede en het Gemengde koor Con Amore uit Nijkerk.

Met de Verenigde Veluwse Koren maakte Bert in 1991 een zeer geslaagde concerttour naar Canada (Ontario). In 1997 ging hij wederom naar Canada (Ontario), maar nu met een groot samengesteld koor. Hij speelde o.a. op het grote orgel van de ‘Cathedral of Kingston’.

In 2000 maakte hij met het reiskoor Besorah een zeer geslaagde reis naar Hongarije en Roemenië waar hij op diverse orgels kon spelen. En in 2001 heeft hij wederom een succesvolle concertreis naar Canada gemaakt met het Ermelo’s Mannenkoor. In september 2003, heeft hij weer een reis met de Verenigde Veluwse koren gemaakt en nu naar Slowakije, Oostenrijk en Tsjechië, waar hij op een aantal orgels/piano’s gespeeld heeft.

www.bertelbertsen.nl