Arjan van Hees

Arjan van HeesArjan van Hees (1981) leerde het orgelspelen van zijn vader. Na ontvangen lessen van o.a. Herman van Vliet studeerde Arjan verder aan het Conservatorium te Utrecht bij Jan Raas (orgel) en Henk Ekkel (piano).Om zijn kennis in de franssymphonische muziek te verdiepen, studeerde Arjan verder aan het Conservatorium te Rotterdam bij Ben van Oosten.

Arjan van Hees studeert Theologie aan de Theologische Universiteit Kampen en vanaf september 2011 studeert hij ook aan het Conservatorium te Zwolle bij Harm Jansen om zijn orgelstudie af te ronden.

Arjan van Hees begeleidt regelmatig verschillende koren en solisten, zowel bij concerten als ook bij cd-opnames. Arjan geeft in zijn eigen lespraktijk orgel- en pianolessen. Daarnaast is Arjan van Hees als dirigent verbonden aan twee gemengde zangkoren en als begeleider aan het Chr. Gem. koor ‘Terra Nova’ uit Lelystad.

In november 2010 presenteerde Arjan van Hees tijdens een orgelconcert in de Grote kerk te Apeldoorn zijn eerste cd met bijzondere, niet uitgegeven orgelwerken. Zo ontving Arjan van de familie van de Amerikaanse componist René Louis Becker manuscripten voor deze opname. Daarnaast heeft Arjan zelf een aantal notaties verzorgd voor deze opname.

Arjan van Hees is eigenaar van Muziekuitgeverij Voix Céleste (www.voixceleste.nl) waar hij bijzondere orgelwerken uitgeeft. Orgelwerken van o.a. Charles Marie Widor (Romance), Jan Zwart en een zestal nieuwe orgelwerken van René Louis Becker.

Arjan van Hees won prijzen op verschillende orgelconcoursen, waaronder een 3e prijs (Govert van Wijn Concours, 2010) en een 2e prijs (Sigfried Karg-Elert Concours 2010, Leeuwarden) en een 1e prijs (Adriaan C. Schuurman Concours 2011, Naaldwijk.)

Als organist is Arjan verbonden aan de Hervormd Gereformeerde Evangelisatie Zutphen.

www.arjanvanhees.nl