Jan Peter Teeuw

Jan Peter TeeuwJan Peter Teeuw (5-7-1987) studeerde orgel bij Johan den Hoedt en Arjen Leistra. Op zijn veertiende werd Jan Peter organist in Rotterdam (Sonneburgh). Op dit moment is hij organist in Ridderkerk (Ichthuskerk, Immanuëlkapel, Wilhelminakerk). Jan Peter werkt regelmatig mee aan concerten, als koorbegeleider (op orgel en piano) en als solist. Bij een aantal koren is hij vaste begeleider.

Jan Peter schrijft en arrangeert veel muziek voor allerlei bezettingen. Diverse orgelbewerkingen zijn uitgegeven bij uitgeverij Cantique en uitgeverij Willemsen. Instrumentale muziek verscheen bij uitgeverij Cantique en bij Animato Music Productions. Zijn muziek wordt regelmatig door andere musici uitgevoerd op concerten en opgenomen op CD en DVD.

Jan Peter werkte mee aan diverse CD-opnamen, waaronder drie solo-CD’s, opgenomen in Ridderkerk-Bolnes (2007), Leeuwarden (2009) en Purmerend (2013). Met Marien Stouten maakte hij twee vierhandige CD’s, opgenomen in Recklinghausen (2010) en Dudelange (2012).

Van 2008-2010 was Jan Peter dirigent van Chr. Gem. Koor ‘Maranatha’ te Rotterdam. Sinds september 2010 is hij dirigent van Chr. Gem. Koor ‘Canticum’ te Gouderak. Sinds mei 2013 dirigeert hij Chr. Jongerenkoor ‘Rejoice’ te Ridderkerk. In oktober 2013 is hij benoemd als dirigent van Chr. Jongerenkoor ‘Deum Fidentes’ uit Polsbroek.

Bron: http://www.janpeterteeuw.nl/