Jan Rozendaal

Jan Rozendaal werd op 18 september 1984 geboren. Al jong bleek zijn interesse voor het orgel: op twaalfjarige leeftijd begeleidde hij voor het eerst de samenzang tijdens de kerkdiensten. Na de eerste beginselen min of meer zichzelf bijgebracht te hebben, ontving hij les van onder andere Arjan Versluis, Jan Bonefaas (improvisatie), Everhard Zwart (literatuur en koraalkunst) en Peter Eilander. Verder volgde hij enkele lessen bij Martin Zonnenberg voor compositie. Momenteel studeert hij bij Bas de Vroome.

Sinds 2001 is hij als organist verbonden aan de Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland te Hardinxveld-Giessendam. Tevens begeleidt hij de erediensten in de Vrije Evangelisatie te Giessenburg en incidenteel in de Hersteld Hervormde Gemeente te Bleskensgraaf. Als koororganist is hij verbonden aan diverse zangverenigingen, namelijk mannenensemble Ethan (Noordeloos), jongerenkoor Loïs, gemengd koor Canticum (Zwijndrecht), Delta mannenensemble (Dirksland), jongerenkoor Hananja (Tholen) en gemengd koor Comt nu met Sangh (Veen). Daarnaast wordt hij regelmatig gevraagd als gastorganist bij andere koren. In die hoedanigheid begeleidt hij met zekere regelmaat bekende solisten en instrumentalisten. Hij ging mee als koorbegeleider met reizen naar België, Duitsland en Luxemburg.

In 2005, 2007 en 2008 was hij winnaar van het Feike Asma-concours in de leeftijdscategorie 20 t/m 24 jaar. Door de jaren heen heeft hij aan ongeveer 35 CD's meegewerkt. Tevens heeft hij een aantal orgel-CD's opgenomen, onder andere vanuit Oirschot, Den Haag en Bolsward. Bij Uitgeverij & Antiquariaat "Jan Zwart" te Zaandam is een bundel bladmuziek uitgegeven.

In 2014 vierde hij zijn jubileum als 12 ½ jaar organist tijdens een drukbezochte jubileumzangavond in de Grote Kerk te Gorinchem.