Martin Mans

Martin MansMartin Mans werd in 1965 geboren te Melissant, op het Zuidhollandse eiland Goeree-Overflakkee. Op zevenjarige leeftijd ontving hij zijn eerste orgellessen, op elfjarige leeftijd begeleidde hij voor het eerst koren en op twaalfjarige leeftijd werd hij kerkorganist in zijn geboorteplaats. In zijn jeugdjaren schreef hij verschillende concoursen op zijn naam. Naar aanleiding hiervan gaf hij op veertienjarige leeftijd zijn eerste orgelbespeling voor de NCRV-radio. Naast zijn orgelstudie bekwaamde hij zich in koordirectie.

Sinds 1995 is Martin Mans organist in de Breepleinkerk te Rotterdam. In de loop der jaren werkte Martin mee aan meer dan 500 CD-opnamen. Ook maakte hij inmiddels diverse DVD’s. Wegens grootverkoopsucces ontving hij een platina CD en 2 gouden CD’s.Per jaar geeft Martin Mans zo’n 250 concerten. Buitenlandse concertreizen voerden hem door geheel Europa, Canada, Amerika, Australië en Zuid-Afrika.
Regelmatig treedt hij op voor radio en TV.

Hij is begeleider van diverse koren en artiesten van naam en faam en vormt een uniek klavierduo met pianist Jan Vayne. Ook is hij vaste dirigent van twee grote mannenkoren: ‘De Gouwestem’ te Waddinxveen en ‘Noord-West Veluwe’ te Nijkerk. Uniek is zijn gastdirigentschap van het One Day Male Choir; één van de grootste mannenkoren van Canada en de USA. Daarnaast heeft hij de leiding over The Martin Mans Formation. Tenslotte schrijft hij muziek voor orgel, koor en orkest in diverse bezettingen.

In 2010 ontving Martin een koninklijke onderscheiding vanwege zijn muzikale en culturele verdiensten.

www.martinmans.nl